ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia a atacat cu rachete regiunea Zaporijie și "plănuiește ceva în sud"

11:39 | 30.11.2022 Categorie: Externe

Kiev, 30 nov. /MOLDPRES/. Oleksandr Starukh, șeful administrației militare regionale Zaporojie a transmis miercuri, 30 noiembrie, pe Telegram, că rușii au atacat cu rachete regiunea Zaporojie în timpul nopții și că a fost lovit un punct de distribuție a gazelor, ceea ce a dus la un incendiu, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Starukh a detaliat că „în Zaporojie, un punct de distribuție a gazelor a fost avariat în urma loviturii unei rachete (probabil S-300), ceea ce a provocat un incendiu. A fost stins rapid, dar trei străzi au rămas fără gaz. Din fericire, nu au fost oameni răniți”, a conchis oficialul ucrainean.

Președintele Zelenski a transmis în timpul nopții că, "în pofida pierderilor extrem de mari ale Rusiei, ocupanții încă încearcă să avanseze în regiunea Donețk, să câștige teren în regiunea Lugansk, să se mute în regiunea Harkov". "Ei plănuiesc ceva în sud", a adăugat Volodimir Zelenski.. "Dar rezistăm și - cel mai important - nu permitem inamicului să-și îndeplinească intențiile", a rezumat șeful statului ucrainean.

Guvernul Ucrainei a avertizat populația că în ultimele zile ale lunii noiembrie se așteaptă lovituri puternice cu rachete ale rușilor asupra infrastructurii civile.

img22009137

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!