ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De astăzi, cetățenii urmează să fie anunțați despre categoria de vulnerabilitate energetică atribuită

11:17 | 30.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Cetățenii care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md urmează să fie anunțați începând cu ziua de astăzi despre categoria de vulnerabilitate energetică în care au fost încadrați, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șeful Serviciului informare şi comunicare cu mass-media al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Diana Blănaru, a subliniat că, începând cu ziua de astăzi, cetățenii vor primi informația prin SMS sau e-mail. „Totodată, persoanele pot accesa cabinetul personal, pe compensatii.gov.md, unde va fi indicată categoria de vulnerabilitate energetică atribuită”, a spus Diana Blănaru.

Până în prezent, circa 700 de mii de cereri au fost plasate în sistemul informațional „Vulnerabilitatea energetică”. Familiile care nu s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md vor fi încadrate în luna noiembrie în categoria de vulnerabilitate medie. Totodată, în perioada decembrie 2022-martie 2023, acestea vor fi încadrate în categoria de vulnerabilitate energetică scăzută.

Conform calculelor, pentru achitarea compensațiilor în perioada rece (noiembrie 2022 - decembrie 2023) vor fi necesare aproximativ 5 miliarde de lei (circa 250 mln de euro), în anul curent fiind alocate din bugetul de stat 870 mln de lei.

img22009138

img22009138

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!