ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a primit o donație de microbuze și echipamente tehnice

13:09 | 30.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal a primit astăzi o donație constând din două microbuze dotate cu echipamente pentru scanarea bagajelor, coletelor și mărfurilor, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, donația vine din partea Germaniei și va ajuta la prevenirea și combaterii fraudelor vamale. Autovehiculele și echipamentele vor fi utilizate de inspectorii chinologi și cei ai echipelor mobile. 

Directorul adjunct al Serviciului Vamal, Nicolae Vutcariov, a mulțumit Germaniei pentru consolidarea eforturilor și capacităților funcționale privind securizarea frontierei și facilitarea comerțului internațional.

La rândul său, Ambasadorul Germaniei la Chișinău, Margret Uebber, a apreciat activitatea autorității vamale privind acțiunile întreprinse în vederea fluidizării traficului de mărfuri și persoane, precum și procedurile simplificate pentru importul, exportul și tranzitul ajutoarelor umanitare în Ucraina.

De asemenea, Serviciului Vamal s-a arătat interesat în dezvoltarea schimbului de experiență cu instituția similară germană pe mai multe domenii vizând activitatea serviciilor operative, echipelor mobile și centrelor chinologice, dotarea acestora cu unități de transport, mijloace speciale ș.a.

Foto: Serviciul Vamal

img22009146

img22009146

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!