ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul Japoniei, Yoshihiro Katayama, își încheie mandatul în Republica Moldova

13:56 | 30.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Yoshihiro Katayama, Ambasadorul Japoniei la Chișinău, cu prilejul încheierii mandatului său în țara noastră, comunică MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a relatat că oficialii au discutat agenda bilaterală, în context, șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant oferit de Japonia, fiind al treilea cel mai mare donator de asistență pentru dezvoltare al țării noastre. Președintele Maia Sandu a menționat atât domeniile prioritare de asistență japoneză, precum sănătatea și agricultura, cât și ajutorul acordat în regim de urgență pentru gestionarea pandemiei de Covid-19 și a crizei refugiaților. La fel, șefa statului a subliniat rolul investițiilor nipone în Republica Moldova, datorită cărora au fost deschise mai multe întreprinderi și create mii de locuri de muncă. 

În semn de apreciere pentru contribuția adusă la dezvoltarea relațiilor moldo-nipone și pentru sprijinul oferit la modernizarea țării noastre, președintele Maia Sandu i-a conferit Ambasadorului Yoshihiro Katayama „Ordinul de Onoare”.

Foto: Președinție

img22009149

img22009149

img22009149

img22009149

img22009149

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!