ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Suportul bugetar din partea Germaniei a ajuns pe contul Ministerului Finanţelor

14:55 | 30.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Suportul bugetar nerambursabil de 40 de milioane de euro din partea Germaniei a fost debursat pe contul Ministerului Finanțelor, a anunţat astăzi instituţia. Acest suport financiar va susține programele de stat în compensarea creșterii costurilor energiei pentru grupurile vulnerabile, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Finanţelor, mijloacele financiare vor sprijini Republica Moldova în implementarea programului guvernamental „Ajutor la contor”. Astfel, populația Moldovei va beneficia de compensații în factura la energie în perioada sezonului rece noiembrie 2022 - martie 2023, din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice.

Acordul de finanțare privind promovarea securității energetice a grupurilor vulnerabile a fost semnat între Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW și Republica Moldova, reprezentată de către Ministerul Finanțelor la Chișinău, pe data de 18 noiembrie curent.

Foto simbol

 

img22009151

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!