ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grupul de lucru pentru combaterea spălării banilor și fraudei bancare a elaborat un proiect de modificare a legislației

15:18 | 30.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Grupul de lucru pentru combaterea spălării banilor și fraudei bancare a elaborat și înregistrat un proiect de modificare a legislației în domeniu. Membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au aprobat astăzi coraportul pentru proiectul de lege, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, cadrul legal ar urma să fie completat cu articole care vizează „beneficiarul efectiv”, „persoanele expuse politic”, „activitatea de furnizor de servicii privind monedele virtuale” ș.a. Totodată, lista entităților raportoare este suplimentată cu categorii noi - executorii judecătorești, administratorii autorizați, furnizorii de servicii privind monedele virtuale și furnizorii de servicii de finanțare participativă.

De asemenea, se propune introducerea prevederii privind raportarea de către Agenţia Servicii Publice a tranzacţiilor suspecte identificate în procesul de prestare a serviciilor publice. Totodată, Serviciului Fiscal de Stat ar urma să îi fie atribuite competențe de creare, gestionare şi actualizare a Registrului casetelor de siguranţă ale persoanelor fizice şi juridice.

La fel, urmează să fie introdus un articol nou, care va prevedea aplicarea prin mijloace de identificare electronică a măsurilor de precauție privind clienții, dar și cerinţe de conformitate faţă de personalul responsabil de domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor.

Modificările au fost formulate în urma consultărilor care au aut loc în cadrul Grupului de lucru pentru combaterea spălării banilor și fraudei bancare, dar și pe platforma Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică.

Foto: Parlament

img22009153

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!