ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

100 mln de euro vor fi alocate de BERD pentru reabilitarea drumurilor din R. Moldova

16:00 | 30.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Peste 85 de km de drum vor fi reabilitați în cadrul Proiectului „Reabilitarea Drumurilor în Moldova IV”. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat modificarea Acordului de împrumut dintre R. Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare privind realizarea lucrărilor de construcție şi reabilitare a drumurilor în țara noastră din 28 iunie 2013, semnat la Chișinău la 11 noiembrie 2022, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Acordul de modificare prevede oferirea unui împrumut suplimentar, în valoare de 100 de milioane de euro, pentru implementarea deplină a Proiectului „Reabilitarea Drumurilor în Moldova IV”.

Modificările operate vor permite reabilitarea a peste 85 km de drum, pe următoarele sectoare:

drumul R14, R6 – Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontiera cu Ucraina, pe sectorul Soroca – Arionești, total 31 km;
drumul R8.1, R8 – Arionești – R14, sectorul Arionești – Otaci, total 9,4 km;
drumul M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, sectorul de ocolire a orașului Vulcănești, total 8,58 km;
drumul R33 Hâncești – Lăpușna – M1, inclusiv supravegherea tehnică a acestor lucrări, total 37,2 km. 

Reabilitarea obiectivelor de infrastructură va facilita accesul cetățenilor spre transportul rutier și va spori siguranța circulației rutiere. Totodată, va fi îmbunătățită starea şi calitatea rețelei drumurilor naționale, prin reducerea costurilor transportului rutier pentru utilizatorii drumurilor din Republica Moldova, ceea ce va genera, indirect, o creștere economică.

Foto: Guvern

img22009160

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!