ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobat Regulamentul privind modul de funcționare a Sistemului informațional „Vulnerabilitatea energetică”

16:10 | 30.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat astăzi Regulamentul privind modul de organizare și funcționare a Sistemului informațional „Vulnerabilitatea energetică”, care stabilește responsabilitățile și împuternicirile privind ținerea, furnizarea și utilizarea informației din sistem. De asemenea, documentul prevede criteriile și cerințele față de protecția datelor cu caracter personal introduse pe platforma informațională, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Regulamentul mai prevede procedura de modificare, completare și radiere a informațiilor de pe platforma electronică compensatii.gov.md. Astfel, solicitantul va putea opera modificări în sistem doar în baza unei cereri adresate Ministerului Muncii și Protecției Sociale, în care va menționa motivul ce justifică efectuarea acestor operațiuni.

Amintim că Sistemul informațional „Vulnerabilitatea energetică” a fost creat pentru acordarea compensațiilor la energie în funcție de categoria de vulnerabilitate energetică a familiilor, fiind dezvoltat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Guvernului Slovaciei, oferit prin intermediul programului „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de PNUD Moldova.

Foto: Guvern 

img22009161

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!