ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zece mii de tone de păcură vor fi eliberate din rezervele de stat

16:37 | 30.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Agenţia Rezerve Materiale a MAI va elibera 10 mii de tone de păcură din rezervele de stat, cu titlu de împrumut, către S.A. „Termoelectrica”. Proiectul a fost votat astăzi în ședința de Guvern, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Arderea păcurii eliberate va permite continuarea livrării energiei electrice și termice către populație și instituțiile importante cu caracter social (grădinițe, spitale, școli), în condițiile situației de criză pe piața energetică și diminuării livrărilor de gaze naturale către Republica Moldova.

Având în vedere că păcura va fi eliberată cu titlu de împrumut, S.A. „Termoelectrica” se obligă să restituie în rezervele de stat cantitatea de păcură eliberată, în aceeași cantitate și cu aceiași indici calitativi, indiferent de oscilarea prețurilor, până la data de 1 iulie 2023.

Foto: Guvern

img22009165

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!