ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia a luat o pauză pentru a pregăti atacuri cu rachete pe scară largă

07:19 | 01.12.2022 Categorie: Externe

Kiev, 1 dec. /MOLDPRES/. După atacurile din ultimele săptămâni, armata rusă ia o "pauză de la rachete", afirmă forţele armate ucrainene, adăugând că Moscova foloseşte acest răgaz pentru a pregăti în continuare atacuri pe scară largă, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Reprezentant al serviciului de informaţii militare ucrainean, Vadim Skibizki, a declarat că armata rusă verifică în acest moment ce ţinte ar trebui atacate şi evaluează impactul atacurilor anterioare. În plus, noi rachete sunt pregătite pentru desfăşurare şi acest lucru necesită timp, a spus Skibizki.

Rusia a consumat o mare parte din rachetele pentru luptă, iar în continuare sunt scoase din depozit şi recondiţionate proiectile construite în epoca sovietică, a spus el. Multe dintre aceste arme vechi fie nu au reuşit să îşi atingă ţinta, fie au explodat pe traiectorie înainte de a atinge ţinta, a spus oficialul ucrainean.

Moscova foloseşte şi rachete moderne din rezerva sa strategică. "Din fragmente şi resturi putem spune că rachetele au fost construite anul acesta. Asta înseamnă că merg direct de la linia de asamblare pe câmpul de luptă", a spus Skibizki.

Experții militar constată că producţia a scăzut semnificativ în comparaţie cu perioada de dinaintea declanşării războiului. Totuși, Rusia construieşte încă suficiente rachete de croazieră şi arme pentru a fi folosite împotriva Ucrainei, ocolind sancţiunile, a spus oficialul militar ucrainean.

Foto: telegram

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!