ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Naționale a României

10:14 | 01.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi, cu prilejul Zilei Naționale a României, un mesaj de felicitare adresat tuturor românilor, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„De 1 Decembrie, este o bucurie să sărbătorim împreună România. Să simțim recunoștință față de lucrurile bune făcute de români acasă și pretutindeni în lume, și să împărtășim de ce iubim România”, a declarat șefa statului în mesajul adresat la recepția organizată marți, 29 noiembrie, de Ambasada Românei la Chișinău.

Maia Sandu a menționat că România este iubită în Republica Moldova pentru multe lucruri, dar mai ales pentru umărul pe care ne putem baza atunci când ne este greu și pentru ajutorul imens și necondiționat oferit cetățenilor noștri. „România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească, și pentru istoria comună - o istorie a curajului și a luptei pentru libertate”, a mai spus președintele.

Șefa statului a mulțumit României și pentru susținerea puternică acordată țării noastre în procesul de aderare la Uniunea Europeană. „Moldova privește către România cu recunoștință și speranță. Avem încrederea că mergem pe calea cea bună și că vom reuși să aducem Europa acasă la noi, inclusiv cu ajutorul României. Și pe o parte, și pe cealaltă a Prutului, oamenii își doresc să trăiască în pace și libertate, într-o casă europeană comună prosperă. Mulțumim României că ne rămâne aproape”, a mai spus președintele Maia Sandu în mesajul său.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!