ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Suntem interesați să fortificăm reziliența noastră, inclusiv prin intermediul NATO, a declarat vicepremierul Nicu Popescu

10:47 | 01.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a transmis o declarație după finalizarea reuniunii ministeriale NATO de la București, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Prima reuniune ministerială a NATO la care a fost invitată țara noastră s-a încheiat la București. Este un succes diplomatic al României, a diplomației române și a ministrului Bogdan Aurescu, care a găzduit acest prestigios eveniment internațional”, a declarat oficialul.

Șeful diplomației Republicii Moldova a menționat trei lucruri esențiale din această vizită, care denotă o dată în plus o solidaritate fără precedent a lumii libere pentru țara noastră:

- Moldova este o țară neutră, însă neutralitatea nu înseamnă autoizolare, demilitarizare, sau indiferență față de ce se întâmplă în lume;

- Suntem interesați să fortificăm reziliența noastră inclusiv prin intermediul NATO, cea mai puternică alianță politică-militară din lume;

- Pe arena internațională trăim într-o regiune dificilă, afectată de agresiunea brutală a Rusiei împotriva Ucrainei, fapt care are consecințe dramatice pentru țara noastră.

„Avem nevoie de toată solidaritatea prietenilor noștri pentru a depăși multiplele provocări cu care ne confruntăm.

Am fost bucuros să discut în marja reuniunii cu un grup de jurnaliști moldoveni, care s-au aflat la ministerială în cadrul unei vizite de studiu găzduită de NATO, dar și să acord interviuri presei din România și celei internaționale: TVR, Associated Press, ZDF, Digi24, Radio Europa Liberă România, Euronews România, Voice of America și Antena 3 CNN.

Sunt recunoscător pentru tot efortul depus în procesul de organizare al vizitei atât de către colegii de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ambasadele țării noastre la București și Bruxelles, cât și colegilor de la Ministerul Apărării, care s-au îngrijit de succesul acestei primei participări a Republicii Moldova la ministeriala NATO de la București”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!