ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oamenii legii din R. Moldova și Ucraina desfășoară percheziții într-un dosar privind crimele organizate

13:33 | 01.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Oamenii legii din Republica Moldova și Ucraina desfășoară astăzi percheziții într-un dosar ce vizează activitatea unei organizații criminale, cu grupuri infracționale active în regiunea transnistreană, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, descinderile au loc la cinci figuranți, cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani, în Cahul și Chișinău. Aceștia sunt suspectați că ar avea legături cu grupurile criminale din regiunea transnistreană, precum și cu liderul acestora din Ucraina. Totodată, percheziții se desfășoară la nouă persoane din regiunea Odesa, Ucraina.

Dosarul pe acest caz a fost inițiat în 2016. Cetățeanul ucrainean, în vârstă de 56 de ani, a creat o organizație criminală cu legături inter-regionale, care a activat pe teritoriul orașului Odesa și ar avea tangențe infracționale cu lumea interlopă din stânga Nistrului. Infracțiunile vizau organizarea crimelor la comandă, estorcare de bani, vânzări de droguri, contrabandă cu arme și muniții, atacuri raider, torturi și răpiri de oameni din mediul de afaceri etc.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe corpuri delicte precum: mărfuri, bonuri de creanță, timbre de pre-livrare, evidență contabilă, contracte de activități economice comune, arme și muniții deținute ilegal. Acțiunile s-au desfășurat urmare a schimbului de informaţii prin intermediul EUROPOL cu autoritățile din Ucraina.

Foto: Poliția

img22009196

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!