ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De astăzi, în capitală vor putea fi comercializați brazi

13:40 | 01.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. De astăzi, în capitală vor putea fi comercializați brazi. O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul capitalei Olga Ursu, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, pomii de Crăciun vor fi comercializați în toate sectoarele orașului. Locurile unităților de comerț au fost stabilite de primăria capitalei. Pomii de Crăciun vor fi vânduți până în data de 1 ianuarie 2023.

Solicitat de agenție, șeful Direcției fond forestier din cadrul Agenției „Moldsilva”, Serghei Tonofrei, a specificat că, în acest an, urmează să fie propuși spre vânzare peste 50 mii de copaci. „Este vorba de 45 mii de molizi și cinci mii de pini. La fel, vor fi propuse spre vânzare peste șase mii de crenguțe. Tăierile vor începe în prima săptămână a lunii decembrie”, a spus Serghei Tonofrei.

Anul trecut, Agenția „Moldsilva” a propus spre comercializare aproximativ 49 500 de copaci și 7 000 de crenguțe.

Foto simbol

img22009197

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!