ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Apărării

15:42 | 01.12.2022 Categorie: Comunicate

Garda de Onoare a Armatei Naţionale a defilat la parada militară de la  Bucureşti

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Militarii Armatei Naţionale au participat astăzi la parada organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf de la Bucureşti. La eveniment a fost prezent şi comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc.

Detașamentul moldovenesc, format din ofițeri, sergenți și soldați ai Companiei Garda de Onoare, a trecut cu pas de defilare, alături de militari din România, Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos.

Totodată, la paradă au participat și militari din țările aliate contribuitoare la structurile NATO de pe teritoriul României și 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

De asemenea, la eveniment au fost implicate aproximativ 120 de mijloace tehnice din dotarea armatei române, inclusiv 40 de aeronave.

Republica Moldova participă la parada militară de la Bucureşti începând cu anul 2014.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!