ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

18:02 | 01.12.2022 Categorie: Comunicate

Experți de la BaFin au revelat experiența  în domeniul pieței de capital cu specialiștii CNPF

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Angajații Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) au beneficiat de o sesiune de instruire în domeniul pieței de capital, susținută de reprezentanții Autorității Federale de Supraveghere Financiară din Germania (BaFin), care efectuează, în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie curent, o vizită la Chișinău.

Instruirea a fost organizată la inițiativa CNPF și se înscrie în obiectivele autorității cu privire la preluarea bunelor practici existente pe piețele de capital europene, cu scopul de a stimula dezvoltarea pieței de capital și a fondurilor de pensii facultative din Republica Moldova.

Experții BaFin au prezentat structura și principalele obiective ale autorității din Germania, revelând experiența profesională în domeniul pieței de capital privind evoluțiile și particularitățile acestei piețe, instrumentele financiare disponibile, obligațiunile corporative, protecția drepturilor consumatorilor etc.

În context, președintele CNPF, Cornelia Cozlovschi, a apreciat înalt contribuția BaFin la instruirea profesională a angajaților CNPF și a menționat importanța colaborării dintre cele două autorități în vederea alinierii pieței de capital din Republica Moldova la standardele europene și sporirii atractivității acesteia.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!