ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

18:05 | 01.12.2022 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a avut o întrevedere cu ambasadorul leton la Chișinău Uldis Mikuts

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă l-a primit la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pe ambasadorul Republicii Letonia în Republica Moldova, Uldis Mikuts.

În cadrul întrevederii au fost abordate relațiile bilaterale moldo-letone, organizarea vizitei oficiale în timpul apropiat a vicepremierului Nicu Popescu la Riga, ședința comisiei interguvernamentale și organizarea forumului mediului de afaceri.

De asemenea, diplomații au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și procesul de reforme din țara noastră, organizarea reuniunii la Chișinău în formatul NB8 a miniștrilor de externe, organizarea summit-ului Comunității Politice Europene anul viitor dar și următoarei ediții a Platformei de sprijin a Republicii Moldova.

Ambasadorul s-a interesat de situația din regiune și consecințele războiului de agresiune rus în Ucraina.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!