ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU a lansat o campanie de prevenire a incendiilor și a riscului de intoxicație cu monoxid de carbon

19:25 | 01.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a lansat astăzi în localitatea Cruzești, municipiul Chișinău, campania de prevenire a cazurilor de intoxicație cu monoxid de carbon și a riscului de izbucnire a incendiilor în urma exploatării neregulamentare a surselor de încălzit și a sobelor în locuințe, transmite MOLDPRES.

În cadrul campaniei, angajații IGSU efectuează evaluarea riscurilor de producere a incendiilor în urma folosirii surselor de încălzire în locuințele oamenilor din localitățile țării. Astfel, salvatorii și pompieri le comunică oamenilor despre siguranță, necesitatea respectării regulilor anti-incendiare, dar și despre riscurile la care sunt supuși în cazul utilizării instalațiilor defecte.

În localitatea Cruzești specialiștii au venit cu mai multe îndemnuri, dar și recomandări la capitolul utilizarea sobelor de încălzit pe combustibil solid, dar și gazos. Pompierii au atras atenția gospodarilor asupra neregulilor depistate, cum ar fi fisurile de la sobe, dar și aerisirea obligatorie a încăperilor în vederea evitării intoxicării cu monoxid de carbon. Totodată, pompierii au recomandat oamenilor să nu obtureze canalele de ventilare și să stingă focul din sobe pe parcursul nopții.

Astfel de vizite urmează a fi întreprinse de specialiștii IGSU în toate localitățile din țară, iar pentru ca regulile să fie respectate, aceștia le vor înmână recomandări și pliante informative. Campania de prevenire a riscului de intoxicație cu monoxid de carbon este organizată de IGSU în fiecare an, odată cu începerea sezonului rece.

Conform IGSU, de la începutul anului curent, în urma intoxicațiilor cu monoxid de carbon emanat de la surse de încălzire defecte, au avut de suferit 66 de persoane, 12 dintre care au decedat. 

Foto: IGSU

img22009221

img22009221

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!