ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Tokyo, șefa statului a invitat oamenii de afaceri japonezi să investească în Republica Moldova

12:40 | 02.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în cadrul vizitei la Tokyo cu membrii Federației japoneze a oamenilor de afaceri, Keidanren, organizație care întrunește circa 1500 de companii și 150 de asociații și uniuni ale economiei nipone, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Președinției a relatat că șefa statului a mulțumit reprezentanților businessului nipon pentru interesul lor față de țara noastră și și-a exprimat aprecierea pentru investițiile japoneze din R. Moldova. Președintele Maia Sandu a menționat că în prezent în Moldova există 13 companii cu capital japonez, care au deschis întreprinderi, au creat peste 6000 mii de locuri de muncă și astfel contribuie la dezvoltarea economică a țării noastre. Totodată, mai avem multe sectoare ce pot fi valorificate de investitorii japonezi, cum ar fi IT, agricultura sau energia regenerabilă.

În perioada 1-3 decembrie, președintele Maia Sandu întreprinde o vizită în Japonia.

Foto: Președinție

img22009238

img22009238

img22009238

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!