ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Casei Naţionale de Asigurări Sociale

13:47 | 02.12.2022 Categorie: Comunicate

CNAS a executat finanțarea pensiilor şi alocaţiilor sociale pentru deţinătorii de carduri bancare

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Casa Națională de Asigurări Sociale,  în conformitate cu graficul stabilit pentru luna curentă a finanțat astăzi pensiile și alocațiile sociale a beneficiarilor ce dețin carduri bancare. Valoarea totală a finanțării constituie circa 1412,0  milioane lei.

Beneficiarii vor putea ridica banii după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Peste hotare pensiile stabilite şi achitate în baza prevederilor acordurilor internaționale în domeniul securității sociale vor deveni disponibile la instituțiile financiare contractante pe parcursul lunii.

Mai reamintim, că CNAS a extins domeniile de consultanţă a persoanelor juridice prin intermediul Centrului de Apel.

Astfel, apelând la numărul de telefon unic 022- 257-777, puteţi primi informaţii inclusiv referitor la evidenţa plătitorilor şi a contribuţiilor la bugetul asigurărilor sociale de stat.

Pentru a urmări informații utile vă sugerăm să urmăriți canalul de Telegram  https://t.me/casanationaladeasigurarisociale, pagina web oficială www.cnas.gov.md, precum și paginile noastre pe Facebook și Instagram.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!