ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primul weekend de iarnă va fi cu vreme caracteristică perioadei

15:05 | 02.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Primul weekend din această iarnă nu va prezenta surprize meteorologice semnificative şi va fi caracterizat de valori termice specifice perioadei, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), pentru sâmbătă, 3 decembrie, se anunţă temperaturi încadrate între 1-5 grade Celsius, ziua, şi  plus 2 – minus 3 grade, noaptea. Duminică se vor menţine aceleaşi tendinţe meteorologice. În mare parte a ţării, se aşteaptă vreme închisă şi înnorată, fără precipitaţii.

Conform SHS, în decembrie, aproape pe întreg teritoriul țării se înregistrează temperatură medie lunară negativă a aerului – de la -0,2ºC în sud până la -2,1ºC în nord. „Însă sunt relativ frecvente cazurile când în această lună temperatura medie a aerului este pozitivă. Astfel de valori ale temperaturii aerului se semnalează în raioanele din nordul şi centrul țării în medie o dată în patru ani, în cele din sud – o dată în doi ani”, indică sursa citată.

img22009247

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!