ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta spectacolul ”Banii, banii sau borsetka”

08:11 | 03.12.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta astăzi, 3 decembrie, la ora 18.30, spectacolul ”Banii, banii sau borsetka” de Ray Cooney, în regia lui Alexandru Grecu, informează MOLDPRES.

Potrivit regizorului, de când lumea și pământul, omul a fost obsedat de bani. Banul e ochiul dracului, se zice în popor.  ”Acest ochi te urmărește pretutindeni… În spectacol, ambele aspecte ale binomului om-ban sunt reale. Omul caută bani și banii îl caută pe om. Cum? Foarte simplu! Găsește omul o geantă cu bani - o borsetkă și nu știe cum să-i posede cu adevărat, pentru că banii nu se tăvălesc așa, pur și simplu, în drum; și apoi, unde-s banii acolo-i și mafia, teroriștii!… Până la urmă, omul nu-i bucuros de norocul său și nici nu mai știe cum să scape de borsetkă”, afirmă  regizorul.

Duminică, la 17.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va oferi publicului spectacolul ”Peter Pan”, după un text scris de scriitorul și dramaturgul scoțian James Matthew Barrie. O poveste îndrăgită de cei mari și de cei mici. Regia și adaptarea scenică - Sergiu Chiriac.

În aceeași zi, la ora 18.00, la Teatrul ”Alexei Mateevici” va avea loc  spectacolul ”Să le spunem pe nume”, bazat pe textele dramaturgilor ucraineni Liudmila Timoșenko, Natalia Blok, Oksana Savcenko, Irina Gareț, Tetiana Kițenko și Andrii Bondarenko, în regia Luminiței Țâcu, iar la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”ZACS - Ziua așteptării căsătoriei sacre”, în regia Danielei Burlaca. 

img22009260

img22009260

img22009260

img22009260

img22009260

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!