ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lupte grele continuă să aibă loc în zona orașului Bahmut, din regiunea Donbas

11:22 | 03.12.2022 Categorie: Externe

Kiev, 3 dec. /MOLDPRES/. Armata rusă continuă să investească o mare parte din efortul lor operațional și din puterea de foc pe care o au la dispoziție de-a lungul unei linii de front de circa 15 kilometri din jurul orașului Bahmut, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Valoarea militară pentru armata rusă este una limitată, dar ar reprezenta, în primul rând un obiectiv simbolic și politic pentru Rusia. Strategii ruși plănuiesc să înconjoare orașul Bahmut și înregistrează „avansuri tactice” în nord și sud.

Cu eforturi uriașe și pierderi considerabile, rușii au realizat avansuri minore pe cele două direcții de atac, în încercarea de a consolida niște capete de pod de mici dimensiuni pe malul vestic al râului Bahmuta.

Moscova consideră că cucerirea acestui oraș ar putea deschide calea trupelor ruse către așezări urbane ucrainene mai mari, precum Kramatorsk și Sloviansk. Cu toate acestea, rușii au suferit pierderi disproporționat de mari, comparativ cu aceste posibile câștiguri la nivel tactic. Cucerirea Bahmutului a devenit mai degrabă un obiectiv simbol și politic pentru Rusia.

Foto: telegram

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!