ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a discutat cu membrii comunității de moldoveni din Japonia

14:27 | 03.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a încheiat astăzi vizita la Tokyo cu o întâlnire cu un grup de moldoveni care locuiesc și muncesc în Japonia. Șefa statului a notat că toți sunt oameni conectați la realitățile de acasă și, chiar dacă se află la mii de kilometri de Moldova, ei urmăresc îndeaproape evenimentele din țara de baștină, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Mi-au povestit despre viața lor în Japonia, iar eu le-am vorbit despre situația din Moldova și despre transformările pe care le-am pornit pentru a aduce țara noastră în Uniunea Europeană. Discuția m-a convins încă o dată că, oriunde ar fi, conaționalii noștri reușesc să se afirme profesional, să se integreze și să ducă bunul nume al țării noastre în lume”, a spus șefa statului după întâlnirea cu moldovenii din Japonia.

Maia Sandu a menționat că Moldova este prezentă în Japonia nu doar prin oameni, ci și prin produsele sale. Astfel, șefa statului a apreciat faptul că, la recepția oferită de ministrul nipon de Externe, s-au servit vinuri moldovenești. La fel, Maia Sandu a apreciat vernisajul de tablouri în vin, realizate de cunoscutul jurnalist Vasile Botnaru și care în aceste zile sunt expuse în incinta Parlamentului de la Tokyo. 

Foto: Președinție

img22009272

img22009272

img22009272

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!