ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Parlament s-a desfășurat un flashmob cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități

19:48 | 03.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. În contextul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, elevii de la Școala specială nr. 12 pentru copiii hipoacuzici și surditate tardivă și membrii Asociației Surzilor din Republica Moldova au desfășurat un flashmob cu genericul „Noi Suntem” în plenul Parlamentului. Participanții la acțiune au interpretat în limbaj mimico-gestual Imnul de stat și au prezentat pantomima ”Mâinile”, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Flashmobul a avut drept scop de a transmite deputaților și opiniei publice un mesaj de sensibilizare privind necesitățile speciale pe care le au persoanele cu dizabilități și de a promova un model pozitiv de incluziune socială.

Tot cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a oferit distincții unor persoane care îngrijesc persoane cu dizabilități.

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este marcată, anual, la 3 decembrie și are scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru persoanele cu dizabilități.

Foto: Parlament

img22009280

img22009280

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!