ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În zilele de odihnă, oamenii legii au sancționat peste 4 000 de șoferi pentru încălcări în trafic

11:52 | 05.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, oamenii legii au sancționat peste 4 000 de șoferi pentru încălcări în trafic, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, 1 007 conducători auto au încălcat limita de viteză, iar alți 32 au fost depistați în stare de ebrietate la volan.

Totodată, peste 700 de șoferi au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranţă, a vestei de protecție sau a sistemului de reținere pentru copii.

De asemenea, 109 persoane au purtat convorbiri telefonice în timpul conducerii, iar 368 au oprit mașina în locuri interzise.

La fel, 211 șoferi nu au acordat prioritate legală pietonilor sau cicliştilor, iar alți 580 nu au respectat indicatoarele rutiere de prioritate.

În această perioadă, polițiștii au fost solicitați să intervină la 194 de chemări parvenite la numărul unic de urgență 112.

Foto: Poliția

img22009304

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!