ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești efectuează o vizită de lucru la Stockholm

15:00 | 05.12.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. În perioada 5 – 6 decembrie, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, desfășoară o vizită de lucru la Stockholm, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, în cadrul programului în capitala Suediei, oficialul moldovean se va întâlni cu Tobias Billström, ministru al Afacerilor Externe, Johan Forssell, ministru al Cooperării Internaționale pentru Dezvoltare, Christian Danielsson, secretarul de stat pentru afaceri europene în cadrul oficiului prim-ministrului suedez, dar și cu o delegație parlamentară din Riksdag, legislativul Suediei, condusă de Julia Kronlind și Kerstin Lundgren, vicepreședinți ai Parlamentului.

Ministrul Nicu Popescu, în cadrul întrevederilor cu înalții oficiali suedezi, va urmări obiectivul intensificării dialogului politico-diplomatic bilateral, va stabili prioritățile în promovarea agendei de integrare europeană, în contextul deținerii de către Suedia începând cu 1 ianuarie 2023 a președinției UE, va discuta situația de securitate ca urmare a războiului neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv se va referi la impactul acesteia asupra țării noastre în plan socio-economic și energetic.

Totodată, șeful diplomației moldovenești va participa la panelul de discuții cu liderii centrelor analitice, jurnaliști și oficiali cu genericul „Criza energetică regională și integrarea europeană a Republicii Moldova” găzduită de Centrul pentru studii est-europene de la Stockholm, precum și va participa la un eveniment de promovare a industriei vitivinicole naționale cu prezentarea companiilor: Cricova, Castel Mimi, Chateau Vartely, Fautor, Equinox, Gitana Winery, Mileștii Mici, Bostavan, Purcari și Pelican Negru, informează MAEIE.

img22009313

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!