ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

15:21 | 05.12.2022 Categorie: Comunicate

Comitetul European pentru Prevenirea Torturii şi a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante, în vizită de monitorizare ad-hoc, în Republic Moldova

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. Secretara de stat a Ministerului Justiției, Nadejda Burciu, împreună cu reprezentanții conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor a întâmpinat astăzi membrii delegației Comitetului European pentru Prevenirea Torturii şi a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante (CPT) din cadrul Consiliului Europei (CoE), aflați în vizită de monitorizare la Chișinău, în perioada 5-13 decembrie.

În cadrul întrevederii, secretara de stat a făcut o prezentare de ansamblu asupra progresului autorităților în implementarea recomandărilor formulate în ultimul raport CPT din 2020, propunerile de umanizare a legislației penale pentru a preveni suprapopularea în penitenciare, precum și prioritățile de reformare a sistemului penitenciar și planurile de reorganizare a asistenței medicale în penitenciare.

Scopul vizitei de monitorizare este de a examina tratamentul și condițiile de detenție ale persoanelor private de libertate. La finalul vizitei delegația va prezinta autorităților recomandările și observațiile sale preliminare.

CPT a fost creat în temeiul Convenției europene pentru prevenirea torturii și a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante, ratificată de Republica Moldova la 9 iulie 1997.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!