ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit, la Washington, cu administratoarea USAID

08:24 | 06.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a început ieri vizita în Statele Unite ale Americii cu o întrevedere cu Samantha Power, administratoarea Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA (USAID), o bună prietenă a țării noastre. Maia Sandu a mulțumit Statelor Unite pentru că, timp de peste 30 de ani, au susținut și susțin, inclusiv prin programele USAID, eforturile noastre de a transforma viața oamenilor în mai bine, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

„Începând cu anul 1992, datorită fondurilor de peste 1,7 miliarde de dolari oferite țării noastre, Statele Unite ajută Moldova să-și modernizeze economia, creând întreprinderi mici și mijlocii; agricultura - în special, sectorul vitivinicol; să-și dezvolte turismul, industria ușoară și cea creativă”, a spus președintele Maia Sandu. Șefa statului a menționat, de asemenea, că partenerii americani ne susțin în angajamentul nostru de a scăpa de corupție și de a reforma justiția, în consolidarea societății civile și a presei independente.

„Am mulțumit și pentru ajutorul angajat, de 75 mln USD ca asistență umanitară și aproape 124 mln USD ca asistență economică și de securitate, pentru a gestiona consecințele războiului din vecinătate și a face față celei mai grave crize energetice de până acum”, a subliniat președintele Maia Sandu la întrevederea cu Samantha Power, administratoarea USAID.

Președintele Maia Sandu efectuează, în perioada 5-7 decembrie, o vizită în SUA.

Foto: USAID

img22009329

img22009329

img22009329

img22009329

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!