ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Întreruperile de electricitate vor fi aplicate pe întreg teritoriul Ucrainei

11:17 | 06.12.2022 Categorie: Externe

Kiev, 6 dec. /MOLDPRES/. Operatorul ucrainean Ukrenergo a avertizat luni, 5 decembrie, că întreruperile de electricitate în regim de urgenţă vor trebui aplicate în toată Ucraina, în timp ce ţara încearcă să facă faţă consecinţelor noilor bombardamente ruseşti, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Ukrenergo a anunțat pe Telegram că "din cauza consecinţelor bombardamentelor, pentru a menţine echilibrul între producţia şi consumul de electricitate, un sistem de întreruperi de urgenţă va fi instituit în toate regiunile Ucrainei. Electricitatea va fi furnizată cu prioritate infrastructurilor esenţiale".

"Situaţia este dificilă, dar sub control", a adăugat compania, în timp ce forţele Kievului au anunţat că ar fi distrus peste 60 din cele circa 70 de rachete lansate de armata rusă.

"Unele centrale electrice nu vor putea funcţiona la capacitatea deplină un anumit timp", potrivit operatorului. "Combinat cu îngheţurile care se vor intensifica în următoarele 24 de ore, aceasta va duce la un deficit de electricitate în sistem".

Lucrările de reparații de urgenţă sunt în curs.

Moscova a recunoscut "o lovitură masivă efectuată cu arme de înaltă precizie" luni în jurul orei 12:00 GMT, care a vizat obiective militare ucrainene şi infrastructuri energetice legate de forţele ucrainene.

În urma înfrângerilor umilitoare în conflictul care a devenit cel mai grav în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial, Rusia a început să lovească infrastructurile energetice ucrainene în octombrie, provocând vaste întreruperi de curent.

Kremlinul a anunțat că atacurile ruseşti împotriva infrastructurilor ucrainene sunt "inevitabile".

img22009331

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!