ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Relațiile moldo-americane au fost discutate de președintele Maia Sandu și un congresman republican

10:07 | 06.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut la Washington o întrevedere cu Michael McCaul, membru al Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA. Oficialii au discutat despre relațiile moldo-americane și sprijinul oferit de partenerii din Statele Unite pentru agenda noastră de reforme, relatează MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a comunicat că șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru adoptarea de către Congresul SUA, în aprilie 2022, a unei rezoluții prin care este reafirmat sprijinul pentru suveranitatea, integritatea teritorială și parcursul democratic al Moldovei. La fel, ea a apreciat decizia SUA de a trece pe lista de sancțiuni nouă persoane și 12 entități pentru acte grave de corupție, prejudicierea averii statului și promovarea influenței Rusiei în țara noastră. Maia Sandu a subliniat că asemenea acțiuni ne ajută să continuăm efortul de eradicare a corupției și de consolidare a instituțiilor statului.

Președintele Maia Sandu a menționat că Moldova mizează și mai departe pe sprijinul Statelor Unite în realizarea reformelor, inclusiv în procesul de aderare la UE a țării. De asemenea, avem nevoie de susținere pentru asigurarea independenței energetice.

În zilele de 5-7 decembrie, președintele Maia Sandu întreprinde o vizită la Washington.

Foto: Președinție

img22009339

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!