ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În 11 luni, la bugetul public național au fost acumulate venituri de 81 mlrd de lei

10:26 | 06.12.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. În 11 luni ale anului curent, la bugetul public național (BPN) au fost acumulate venituri în sumă de 81 de miliarde de lei, ele fiind în creștere cu 13,1 mlrd de lei, față de perioada similară a anului trecut, relatează MOLDPRES.

Cheltuielile au constituit 86,2 mlrd de lei, mai mult cu 15,2 mlrd de lei, decât în aceeași perioadă a anului 2021. Executarea bugetului public național s-a încheiat cu un deficit de 5,2 mlrd de lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale BPN au constituit 7,7 mlrd de lei, au detaliat surse de la Ministerul Finanțelor.

Veniturile bugetului de stat în perioada ianuarie - noiembrie curent au constituit 52,3 mlrd de lei, fiind în creștere cu 9,3 mlrd de lei în raport cu perioada similară a anului trecut. 

Veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat au constituit 21 mlrd de lei, cu 3,3 mlrd de lei mai mult față de aceeași perioadă a anului 2021, iar veniturile administrate de către Serviciul Vamal au constituit 30,5 mlrd de lei, fiind în creștere cu 5 mlrd de lei comparativ cu perioada de referință a anului trecut. 

Cheltuielile bugetului de stat au fost executate în sumă de 58,8 mlrd de lei, mai mari cu 11,9 mlrd de lei decât în cu perioada similară a anului 2021. Executarea bugetului de stat s-a încheiat cu un deficit în sumă de 6,5 mlrd de lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetului de stat au constituit 3,1 mlrd de lei. 

În perioada de referință, Ministerul Finanțelor a asigurat onorarea tuturor angajamentelor de plată, toate plățile fiind finanțate integral. 

img22009340

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!