ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Experții au exclus riscurile de explozie a rachetei căzute în apropierea orașului Briceni

10:41 | 06.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Experții au exclus riscurile de explozie a rachetei căzute în apropierea orașului Briceni, notează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), specialiștii în expertiza tehnico-explozivă de la serviciul Bombteh au examinat corpul rachetei respective și alte patru elemente ale acesteia, depistate în diferite zone. În urma verificărilor, aceștia au conchis că nu există material exploziv pe aceste obiecte.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență asigură suportul pentru ca specialiștii să continue cercetarea la fața locului. Totodată, obiectele urmează a fi ridicate și transmise Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Ieri, în jurul orei 15:15, pe fondul bombardamentelor masive din Ucraina, o patrulă a Poliției de Frontieră a identificat locul căderii unor elemente ale unei rachete, într-o livadă din apropierea orașului Briceni.

În conformitate cu planul de contingență al MAI, Poliția de Frontieră și-a intensificat patrularea și a ridicat gradul de alertă în zona inspectoratelor Briceni și Ocnița.

Foto: MAI

img22009341

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!