ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pregătirea specialiștilor în agricultură este o prioritate pentru UTM, susține rectorul instituţiei

16:29 | 06.12.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) va identifica noi oportunități pentru a fortifica procesul educațional la facultățile cu profil agricol, astfel încât viitorii specialiști să corespundă cerințelor agriculturii moderne, iar profesiile agricole să fie cât mai atractive pentru tinerii din raioanele țării. Subiectul a fost examinat astăzi, de către Iurie Scripnic, secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, şi Viorel Bostan, rectorul UTM, transmite MOLDPRES.

Discuțiile s-au referit la pregătirea specialiștilor pentru industria alimentară, cu scopul de a asigura cu cadre calificate o nouă structură a ministerului, Direcția industria alimentară. 

„Este necesară atragerea mediului privat pentru formarea continuă, îmbunătățirea colaborării dintre specialiștii cu profil agricol și cei din domeniul tehnologiilor informaționale pentru implementarea soluțiilor digitale în câmp, crearea unui parc inovațional în domeniul agricol, a unei clinici veterinare, a unei sere inteligente pentru ca studenții de la horticultură să studieze și să testeze metodele in-vitro de creștere a plantelor precum și sporirea nivelului de pregătire a cadrelor pentru a obține plusvaloare”, a estimat Viorel Bostan.

În context, rectorul instituţiei a asigurat conducerea Ministerului Agriculturii că experiența UTM în domeniul pregătirii cadrelor, inclusiv în sectorul de procesare a producției vegetale și animaliere, va fi utilizată pe larg în continuare pentru a asigura complexul agroindustrial al țării cu specialiști calificați în toate domeniile de profil agricol.

Foto: MAIA

img22009354

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!