ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu moldovenii stabiliți în Statele Unite

16:19 | 06.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. În timpul vizitei de lucru în SUA, șefa statului, Maia Sandu a discutat cu reprezentanții diasporei noastre despre cum evoluează lucrurile în Republica Moldova și cum pot ei ajuta la dezvoltarea țării noastre, chiar dacă locuiesc peste ocean, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

„M-am reîntâlnit, la Washington, cu moldovenii din diasporă, care de-a lungul anilor se implică activ în proiecte și activități atât în Moldova, cât și în SUA. Am discutat despre situația de acasă, despre eforturile noastre de a păstra pacea și a avansa pe calea integrării europene, dar și despre cooperarea excelentă cu SUA”, a subliniat șefa statului.

Președintele Maia Sandu i-a încurajat pe conaționali să vină să investească în Moldova și i-a asigurat că autoritățile lucrează pentru ca țara noastră să devină mai confortabilă pentru cei care o vizitează, dar și pentru cei care locuiesc aici. „Am vorbit și despre cum pot moldovenii stabiliți în SUA contribui la dezvoltarea țării noastre. Le-am spus că ne-am bucura dacă ar investi mai mult în Republica Moldova și am notat sugestiile lor de îmbunătățire a mediului de afaceri. I-am încurajat să continue să promoveze Moldova ca destinație turistică și de afaceri. Ca de fiecare dată, le-am transmis că îi așteptăm cu drag acasă”, a mai declarat șefa statului.

Președintele Maia Sandu efectuează, în perioada 5-7 decembrie, o vizită în SUA.

Foto: Președinție

img22009356

img22009356

img22009356

img22009356

img22009356

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!