ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului s-a întâlnit cu membrii Comisiei pentru Relații Externe a Senatului SUA

18:03 | 06.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a avut la Washington o întrevedere cu senatorul democrat Bob Menendez, președinte al Comisiei pentru Relații Externe a Senatului SUA, și cu republicanul James Risch, membru al acestei comisii. Discuția a vizat securitatea regională, compromisă de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei și crizele declanșate de aceasta, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Șefa statului a vorbit despre faptul că atacurile aeriene ale Federației Ruse asupra Ucrainei amenință și securitatea țării noastre, iar cetățenii sunt nevoiți să facă față unor severe crize energetice și economice. Președintele Maia Sandu a mulțumit pentru asistența acordată de Statele Unite pentru diminuarea consecințelor războiului și a subliniat că avem nevoie, în continuare, de sprijin pentru consolidarea sectorului de apărare și a rezilienței energetice, inclusiv prin investițiile în energia regenerabilă. De asemenea, Maia Sandu a menționat importanța sprijinului SUA pentru Ucraina.

Oficialii au abordat și subiectul combaterii corupției. În context, președintele Maia Sandu a subliniat că sprijinul acordat de Statele Unite în lupta contra corupției, inclusiv prin sancționarea celor care au prejudiciat substanțial bugetul statului, este foarte important pentru a reuși consolidarea democrației și a statului de drept.

Președintele Maia Sandu efectuează, în perioada 5-7 decembrie, o vizită în SUA.

Foto: US Senate Photo Studio

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!