ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Irina Vereșciuk, ministru pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei

11:50 | 07.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. În marja vizitei de lucru a prim-ministrului Republicii Moldova, Natalia Gavriliță în Ucraina, ieri a avut loc o întrevedere de lucru a viceprim-ministrului pentru reintegrare, Oleg Serebrian, cu Irina Vereșciuk, viceprim-ministru, ministru pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul discuției, cei doi vicepremieri au efectuat un schimb de opinii și de informații despre situația militară și geopolitică din Ucraina și Republica Moldova. Vicepremierul Serebrian a reiterat poziția țării noastre privind respectarea necondiționată a integrității teritoriale a Ucrainei și a mulțumit pentru sprijinul Kievului în procesul de negocieri privind soluționarea problemei transnistrene. Interlocutorul ucrainean a fost informat și despre mersul negocierilor dintre Chișinău și Tiraspol, dar și despre proiectele de viitor ale părții moldovene în acest dosar.

La rândul său, vicepremierul ucrainean a mulțumit pentru sprijinul oferit de autoritățile moldovene și de poporul țării noastre refugiaților ucraineni, siliți să-și părăsească țara în urma agresiunii neprovocate a Federației Ruse.  

În încheiere, Oleg Serebrian a invitat-o oficial pe Irina Vereșciuk să efectueze în viitorul apropiat o vizită de lucru în Republica Moldova.

Foto: Biroul de reintegrare

img22009380

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!