ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a vorbit despre cooperarea pentru combaterea corupției cu Secretarul de Stat al Trezoreriei SUA

12:01 | 07.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, în cadrul vizitei în SUA, cu Secretarul de Stat al Trezoreriei americane, Janet Yellen. Discuția s-a focusat pe acțiunile anticorupție întreprinse de autoritățile de la Chișinău și pe sprijinul de care avem nevoie pentru a accelera în acest proces, precum și pe situația curentă din Moldova și din regiune, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Șefa statului a precizat că societatea noastră a salutat decizia Oficiului pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei SUA de a sancționa 21 de persoane și entități care au fraudat banii publici, au controlat justiția și au promovat influența Rusiei în Moldova. Lidera de la Chișinău și-a exprimat speranța că exemplul Statelor Unite va determina și alte țări să susțină eforturile noastre anticorupție, iar lista de sancțiuni va fi completată cu numele altor fugari care au prejudiciat statul.

Președintele Maia Sandu a subliniat că, în prezent, prioritară este recuperarea activelor furate, inclusiv cele din afara țării. În acest sens, e necesară o cooperare mai strânsă dintre instituțiile de drept moldovenești și cele din alte țări, inclusiv SUA. A fost de asemenea abordat subiectul creșterii sprijinului SUA pentru Moldova în condițiile multiplelor crize provocate de războiul Rusiei în Ucraina.

Foto: Președinție

img22009382

img22009382

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!