ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cadrele didactice din grădinițe îi vor putea înlocui pe conducătorii instituțiilor, fără a fi scutiți de obligațiunile de bază

14:52 | 07.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Cadrele didactice din grădinițe îi vor putea înlocui pe conducătorii instituțiilor, fără a fi scutiți de obligațiunile funcției de bază. Un proiect în acest sens a fost examinat astăzi la ședința Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, conducătorii instituțiilor de educație timpurie, în perioada în care vor absenta de la muncă, vor putea să stabilească un volum de muncă suplimentar pentru cadrele didactice care îi vor înlocui. Pentru aceasta, va fi emis un ordin în care va fi indicată funcția, volumul de lucru și perioada în care este valabil actul.

Astfel, cadrele didactice vizate vor beneficia de un supliment salarial pentru cumularea atribuțiilor, care nu va depăși 100% din salariul de bază corespunzător treptei I de salarizare a conducătorului temporar absent. Cheltuielile financiare necesare vor fi acoperite în limita economiei de mijloace din fondul de salarizare al instituției.

Conform autorilor, modificările legislative sunt necesare, în condițiile în care în multe grădinițe din țară se atestă o lipsă de cadre.

Inițiativa legislativă urmează să fie examinată în plenul Parlamentului.

Foto: protv.md

img22009391

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!