ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reguli noi de apărare împotriva incendiilor au fost aprobate de Executiv

18:15 | 07.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Obiectivele din domeniul agricol, medical, social, industrial și comercial trebuie să fie dotate, în mod obligatoriu, cu detectoare autonome de fum și de semnalizare a concentrației monoxidului de carbon, în scopul asigurării apărării împotriva incendiilor. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulile generale de apărare împotriva incendiilor în Republica Moldova, informează MOLDPRES. 

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, documentul își propune să asigure securitatea persoanelor, să reducă riscurile de producere a  incendiilor în sectorul privat și în cel locativ, să reducă  pagubele materiale, dar și să asigure instruirea populaţiei în domeniul apărării împotriva incendiilor, și să alinieze regulile naționale de securitate la standardele internaționale.

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, incendiile provocate în locuințe (case, gospodării și anexele acestora), reprezintă circa 71% din totalul incendiilor înregistrate în țara noastră.

Foto: Guvern 



img22009407

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!