ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a avizat pozitiv proiectul de lege cu privire la serviciile de tip familial

19:09 | 07.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi avizul la proiectul de lege cu privire la serviciile alternative de îngrijire a copiilor, inițiat de un grup de deputați. Este vorba despre serviciile de îngrijire a copilului organizate de angajator la locul de muncă, servicii de îngrijire individualizată și servicii de îngrijire a copilului de tip familial, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Scopul inițiativei legislative este de a oferi servicii de îngrijire, creștere, supraveghere și educație pentru copiii cu vârsta până la 3 ani de către un îngrijitor calificat, în perioada în care părinții sau tutorii acestora se află la serviciu. Astfel, va fi sporit accesul în câmpul muncii al persoanelor cu copii mai mici de trei ani și va fi majorată rata de ocupare a populației apte de muncă.

Proiectul de lege reglementează crearea și funcționarea serviciilor alternative de îngrijire a copilului,  cerințele, sarcinile și responsabilitățile prestatorilor acestor servicii, modul de desfășurare și tipurile lor, precum și supravegherea și protecția beneficiarilor.

Foto: Guvern

img22009411

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!