ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au desemnat un nou membru CEC

10:56 | 08.12.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Parlamentul a desemnat-o astăzi pe Dana Munteanu în calitate de membru al Comisie Electorale Centrale. Pentru candidatura acesteia au votat 53 de deputați, comunică MOLDPRES.

Dana Munteanu din 2012 activează la CEC, iar până în prezent a deținut funcția de șef-adjunct al Direcţiei Management Alegeri.

Comisia Electorală Centrală este constituită din nouă membri: un membru este desemnat de către Preşedintele Republicii Moldova, ceilalţi opt membri sunt desemnaţi de către Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei. Componenţa nominală a Comisiei se confirmă prin hotărâre a Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi. Membrii CEC sunt inamovibili şi nu pot fi membri ai partidelor şi ai altor organizaţii social-politice.

img22009432

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!