ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va primi un împrumut adițional de 100 de milioane de euro din partea BERD

11:35 | 08.12.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Țara noastră va primi de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) un împrumut adițional de 100 de milioane de euro. Deputații au ratificat astăzi Acordul de modificare nr. 3 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și BERD privind realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, banii vor fi investiți în realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor din Republica Moldova.

Astfel, urmează să fie reparate următoarele tronsoane de drum: drumul R14, R6 – Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontiera cu Ucraina, pe sectorul Soroca Arionești; drumul R8.1, R8 – Arionești – R14, sectorul Arionești – Otaci; drumul M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, sectorul de ocolire a orașului Vulcănești; drumul R33 Hâncești – Lăpușna – M1.

Foto: facebook.com

img22009435

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!