ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un angajat al Poliției de Frontieră a fost reținut de CNA

14:41 | 08.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. O polițistă de frontieră a fost reținută de CNA pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei a unui cetățean al Ucrainei, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, polițista a fost reținută pentru 72 de ore. În același dosar este cercetată pentru trafic de influență o cetățeană a Ucrainei, care ar fi acționat în complicitate cu polițista.

Angajata de la frontieră care muncea la postul vamal Ceadîr-Lunga-Maloiaroslaveț, este suspectată că ar fi aplicat ștampila în pașaport și a inclus datele ucraineanului în baza de date a IGPF, fără prezența fizică a acestuia, în schimbul sumei de 200 de dolari și 100 de euro.

Astăzi au fost organizate percheziții la cele două bănuite, iar în urma acestora, polițista a fost plasată în izolator, iar complicele este cercetat în stare de libertate. Dosarele pornite în privința lor au fost conexate într-o procedură comună.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!