ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deconectarea consumatorilor casnici de la servicii comunale în perioada rece a anului va fi interzisă

17:05 | 08.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Deconectarea de la servicii locativ-comunale în perioada rece a anului va fi interzisă, comunică MOLDPRES.

Proiectul a fost înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către deputații Dan Perciun și Vladimir Odnostalco și are scopul de a reduce riscul de deconectări de la serviciile locativ-comunale a persoanelor vulnerabile.

Prevederile inițiativei legislative se extind asupra gospodăriilor casnice, în cazul în care acestora le-a fost atribuită categoria de vulnerabilitate ridicată sau foarte ridicată. O altă condiție este ca datoria scadentă să fie executată parțial, în cuantum de 50% din suma datorată pentru perioada curentă de facturare – în cazul gospodăriilor casnice cu grad de vulnerabilitate foarte ridicată și 60% – cu grad de vulnerabilitate ridicată.

Totodată, suma cumulativă a datoriei acumulate în perioada rece a anului nu trebuie să depășească cinci mii de lei pentru energia termică și gaze naturale și 1500 pentru energia electrică.

Foto simbol

img22009452

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!