ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului

17:08 | 08.12.2022 Categorie: Comunicate

Oficiul Adunării Naționale a Ungariei este dispus să coopereze cu Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova pentru eficientizarea activității în contextul procesului de aderare la UE

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Reprezentanții Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova s-au aflat, în perioada 4-7 decembrie curent, într-o vizită de lucru la Parlamentul Ungariei. Membrii delegației au avut întrevederi cu oficiali ai Oficiului Adunării Naționale a Ungariei, a cărui activitate este similară cu cea a Secretariatului Parlamentului.

În cadrul vizitei de lucru au fost abordate subiecte care se referă la realizarea procesului de armonizare a legislației cu cea a Uniunii Europene, modernizarea proceselor operaționale și digitalizarea lor, precum și la  transparentizarea activității. Discuțiile s-au axat și pe subiectul deschiderii parlamentare – activitatea muzeului din legislativul ungar, accesul vizitatorilor în instituție și elaborarea materialelor informative. Totodată, membrii Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova au aflat mai multe despre procesul de organizare și funcționare a Oficiului Adunării Naționale a Ungariei.

În timpul discuțiilor, directorul general al Adunării Naționale a Ungariei, György Such, și-a exprimat disponibilitatea de a împărtăși în continuare experiența și practicile de lucru cu Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova.

Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a apreciat importanța cooperării dintre administrațiile celor două instituții legislative în contextul obținerii de către Republica Moldova a statutului de țară-candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Programul vizitei de lucru a inclus și discuții cu ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria, Oleg Țulea, și cu angajații instituției despre colaborarea țarii noastre cu Ungaria.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!