ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Documentul ce prevede o nouă asistență financiară din partea SUA a fost publicat în Monitorul Oficial

10:09 | 09.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea pentru ratificarea celui de-al 14-lea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Documentul, care a intrat în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial, prevede că finanțarea adițională de 19,5 milioane de dolari va fi valorificată pentru consolidarea securității energetice a țării noastre, reducerea dependenței de Federația Rusă prin conectarea elementelor-cheie cu sistemele europene, precum și diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și creșterea eficienței energetice.

După acordarea finanțării suplimentare, Republica Moldova va beneficia, în total, de asistență nerambursabilă în valoare de 172 728 297 de dolari.

Sursa: monitorul.gov.md

img22009469

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!