ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Croaţia s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar

20:28 | 09.12.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Selecţionata Croaţiei, vicecampioana mondială, a învins formaţia Braziliei cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, vineri, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci în care scorul a fost egal, 1-1 (0-0, 0-0), după prelungiri, transmite AGERPRES, preluat de MOLDPRES.

Cvintupla campioană mondială a fost echipa care şi-a creat mai multe ocazii de gol, dar Croaţia a reuşit să se impună din nou la loviturile de departajare, demonstrând un psihic de fier.

Neymar (105+1) a deschis scorul în prelungiri pentru Selecao, dar Bruno Petkovic (117) a egalat, pentru ca la loviturile de departajare să rateze Rodrygo şi Marquinhos, în timp ce croaţii au transformat tot, prin Nikola Vlasic, Lovro Majer, Luka Modric şi Mislav Orsic.

Cu acest gol, al 77-lea (în 124 de selecţii), Neymar a egalat recordul deţinut de Pele la echipa naţională a Braziliei.

Brazilia a ratat o nouă şansă de a lupta pentru un trofeu pe care nu l-a mai câştigat de 20 de ani (2002), deşi a făcut un meci bun, a avut ocazii şi a deschis scorul, însă o neatenţie în apărare a făcut să fie egalată după ce a deschis scorul.

În semifinale, pe 13 decembrie, Croaţia va întâlni învingătoarea dintre Argentina şi Olanda, sfert de finală care are loc vineri seara (Lusail Stadium - Al Daayen, 21:00).

Cu acest gol, al 77-lea (în 124 de selecţii), Neymar a egalat recordul deţinut de Pele la echipa naţională a Braziliei.

Foto: eurosport.com

img22009496

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!