ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Franţa și Maroc s-au calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal

09:10 | 11.12.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. Selecţionata Franţei, campioana mondială en titre, s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins formaţia Angliei cu scorul de 2-1 (1-0), sâmbătă seara, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, în ultimul sfert de finală, transmite AGERPRES, preluat de MOLDPRES.

Franţa şi-a confirmat statutul şi a câştigat, după un joc mai pragmatic în faţa unei formaţii care a jucat bine, dar nu a reuşit să confirme speranţele puse în această generaţie.

Aurelien Tchouameni (17) şi Olivier Giroud (78) au marcat pentru ''Les Bleus'', ambii din pasele lui Griezmann, în timp ce golul englezilor a fost înscris de Harry Kane (54 - penalty), care a ratat în final un penalty ce putea duce meciul în prelungiri.

Aceasta a fost a treia întâlnire dintre cele două echipe la Cupa Mondială, englezii câştigându-le pe primele două, cu 2-0 în 1966, când au obţinut singurul lor titlu mondial, şi cu 3-1 în 1982.

Franţa este prima campioană mondială en titre care ajunge în sferturile ediţiei următoare de la Brazilia în 2006. Spania şi Germania au ieşit din faza grupelor după ce au cucerit titlurile mondiale în 2014, respectiv 2018.

În celălalt meci, selecţionata Marocului a învins neaşteptat echipa Portugaliei cu scorul de 1-0 (1-0), sâmbătă, pe Al Thumama Stadium din Doha, devenind prima echipă africană calificată în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal.

''Leii din Atlas'' au scris istorie în Qatar, Youssef En-Nesyri (42) marcând unicul gol al partidei, una în care lusitanii au dezamăgit, fiind departe de evoluţia din partida cu Elveţia (6-1).

Seleccao, campioana europeană din 2016, a dominat jocul de la un capăt la altul, şi-au creat o serie de ocazii, însă a fost lipsită de inspiraţie şi de un dram de noroc, pierzând din cauza unei singure greşeli, comisă de portarul Diogo Costa. Marocanii au fost din nou impecabili în defensivă, cum au demonstrat şi în partida cu Spania.

Marocanii nu au încasat gol de la adversari până acum la turneul fin Qatar, singurul gol primit fiind un autogol al lui Nayef Aguerd, în meciul cu Canada (2-1).

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori la Cupa Mondială, Marocul câştigând cu 3-1 în grupă în 1986, iar Portugalia cu 1-0 în grupă în 2018, prin golul lui Cristiano Ronaldo.

În semifinale, echipa Marocului va juca împotriva Franţei, pe 14 decembrie.

img22009510

img22009510

img22009510

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!