ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zilele Literaturii Române revin la Chișinău

08:20 | 12.12.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. 45 de scriitori, ziariști și profesori de literatură din România și R. Moldova vor participa la cea de-a VI-a ediție a Zilelor Literaturii Române la Chișinău, care se va desfășura în perioada 14-17 decembrie. În cadrul lor vor avea loc 20 de evenimente în 12 locații, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, printre invitați sunt scriitorii Sorin Alexandrescu, George C. Dumitru, Cristian Fulaș (București), Laszlo Alexandru (Cluj), Bogdan Crețu (Iași), Alina Nelega (Târgu Mureș), Mircea V. Ciobanu, Emilian Galaicu-Păun, Dumitru Crudu, Maria Șleahtițchi, Oleg Serebrian, Paula Erizanu, Ghenadie Postolache (Chișinău) ș.a.

Pe 14 decembrie, la ora 17.00, la Librăria din Centru va avea loc un program de lectură și o sesiune de autografe. Vor fi prezentate cărțile ”Ioșca” de Cristian Fulaș, ”Și toate zilele de azi” de George C. Dumitru, ”Orașul promis” de Valentina Șcerbani, ”Biblioteca” de Mircea V. Ciobanu,  ”Pe contrasens” de Oleg Serebrian, și ”Alt continent” de Ghenadie Postolache. Dintr-un volum în lucru va citi Emanuela Iurkin, câștigătoarea bursei Cărturești. În aceeași zi, la ora 18.45, Muzeul Național al Literaturii Române ”Mihail Kogălniceanu” va găzdui o seară de proză cu genericul ”Cum ne alegem personajele?”. Invitați: Cristian Fulaș, George C. Dumitru, Oleg Serebrian și Paula Erizanu. 

Joi, 15 decembrie, începând cu ora 11.00, Zilele Literaturii Române la Chișinău vor continua la Liceul Teoretic ”Spiru Haret”, iar la 18.45 – la Muzeul Literaturii Române ”Mihail Kogălniceanu”, vineri, 16 decembrie, la ora 10.30, la Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă”, la ora 11.00, la Școala Internațională Heritage, la 11.30 - la Facultatea de Litere a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, la 14.00 - la Universitatea de Stat din Moldova, la 15.00 - la Centrul MediaCor și la ora 18.45 – la Muzeul Național al Literaturii Române ”Mihail Kogălniceanu”.

Zilele Literaturii Române se vor încheia sâmbătă, la ora 20.00, la Centrul ArtCor, cu un maraton de poezie. Invitați: Elena Vlădăreanu, Ion Buzu, Maria Ivanov, Augustina Vișan, Alex Cosmescu, Alina Purcaru, Cosmin Perța, Emilian Galaicu-Păun, Ronin Terente, Veronica Ștefăneț, Oxana Gherman. 

Evenimentul este organizat de Uniunea Editorilor din R. Moldova, Editura ”Cartier”, Muzeul Național al Literaturii Române ”Mihail Kogălniceanu” în parteneriat cu  Ministerul Culturii, USAID, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, Institutul pentru Inițiative Culturale și Educaționale și alte instituții.

img22009517

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!